Jesen na otoku Krku

Otok Krk poznat je po svojoj predivnoj prirodi i blagoj klimi, stoga ne čudi da je jesen prepuna aktivnosti na našem otoku.

Svaki dio otoka nudi drugačiji tip zabave ili aktivnosti. Grad Krk uz frankopanski kaštel pruža predivan pogled i ugodne šetnje, neovisno o godišnjem dobu, ali okolica grada Krka je također jedna od najbogatijih, kada pričamo o maslinicima i maslinovom ulju. Naše domaće maslinovo ulje poznato je po svojoj kvaliteti i poziva na gastronomsko uživanje. Programi poput Okusa Jeseni u sklopu Krk Food Festa odličan su izgovor za ukusan ručak.

Punat i Malinska također su poznati po maslinarstvu. Zbog pogodnog terena i lijepe prirode – Malinska je u ovo doba godine domaćin raznim outdoor programima poput vikend utrka koje završavaju uz delicije i druženja, te ukusnu hranu. Ove godine novitet je i Olive Touch program koji potiče spoj prirode i maslinarstva uz krasan smještaj u Dubašnici. Razni Malinska trail programi česti su vikendom.

Vrbnik je nakon trgadbe, poznate berbe grožđa u Vrbničkom polju, punih podruma. Vrbnik osim slavne Vrbničke žlahtine kao adut ima najljepši stari grad iz doba Frankopana. Poput labirinta, zaokuplja posjetitelje koji doslovno mogu osjetiti prošlost šetajući uskim, kamenim ulicama. Uz mnoge crkvice i ruševine, Gradec, najužu ulicu na svijetu, Vrbničko polje, more i ponešto planinarskih ruta – Vrbnik vas izaziva pitajući za što ste raspoloženi!

Baška s okolicom, zbog svojih jasnih outdoor aduta, pruža mnogo po pitanju hiking i biking programa. Outdoor Baška također je program koji plasira i stvorene vrijednosti poput penjanja u stijeni ili pak Zip Line zabave. Dionica Edison Zip Line trenutno je broj jedan atrakcija u Baški po Trip Advisoru i smatramo da je nešto što bi svakako morali isprobati! Nakon svih aktivnosti šetnja po Veloj plaži ili individualna planinarenja te kasnije ukusan ručak zvuče kao sjajan provod!

Punat je oduvijek bio grad nautike i poznat po Marini Punat. Bilo da ste vlasnik broda ili želite uživati u našoj pučini i plavom moru, ima niz kvalitetnih charter tvrtki koje vam mogu omogućiti taj san. Uz sjajan nautički program, Punat ima i predivnu šetnicu te Košljun, jedan od dragulja naše baštine. Ako ste više aktivni tip gosta, onda ćete biti oduševljeni Starom Baškom te pejzažem koji pruža, povrh Velog Vrha i Obzova, kao dva vrha koja morate osvojiti!

Enjoy Autumn on Island Krk! <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here